Kültéri kerámia- és burkolattrendek

2018. május 25. - Kontent

Lakberendezési újságokat lapozgatva úgy tűnik, hogy két, ellentétes divatirányzat jól megfér egymás mellett. A geometrikus, tiszta tereket előnyben részesítő minimalizmus és a romantikus, bohém vintage stílus. Annak ellenére, hogy nehéz lenne ennél a kettőnél különbözőbb stílust találni, van, ami számomra közös bennük – a hagyományos anyagok használata. Amennyiben a természetest és hagyományost olyan szélesen értelmezzük, mint én – a fától a téglán és át a betonig – melyek mind hagyományos építőanyagok, még ha ebben a formájukban a természetben nem is feltétlenül találhatók meg.

pj-06443-2-loc_6poszthoz_b.jpg fotó: Zalakerámia

Tovább

Tervezés – az első fontos munkafázis

Egy kisebb felújítás akár tervezés nélkül is megvalósulhat. Ki tudjuk választani fantáziánk alapján is az alapanyagokat, a burkoló megbeszélés alapján is le tudja rakni a követ, a festő mázolni az ablakkeret, a villanyszerelő behúzni a kábelt. Felmerül a kérdés, hogy egyáltalán szükségünk van-e tervre? Az a helyzet, hogy ha biztosak akarunk lenni abban, hogy amit elképzeltünk, tényleg jó lesz a valóságban, és hogy a szakik tényleg azt valósítják meg, amit szeretnénk, akkor kell egy terv. Na de milyen?

shutterstock_111839618.jpg

Tovább

Elég a jó ízlés és a Pinterest, vagy kell belsőépítész és lakberendező is?

Egyszerre felemelő és közben ijesztő érzés egy felújítandó lakás tulajdonosává válni. Nyilván lát benne az ember fantáziát, ha nem így lenne, meg sem vette volna. Amikor azonban a tervezés fázisába jut, könnyen kiderülhet, hogy túl sok a lehetőség ahhoz, hogy ő maga eldöntse, mit, hogyan alakíttasson vagy alakítson át. Nagyon könnyű rossz döntéseket hozni és az ablakon kidobni egy csomó pénzt.

shutterstock_766185586.jpg

Tovább

Feljött a csempe? Így javítsd!

A tél a telken és a kertben is maradandó nyomokat hagy. Az egyik legfájdalmasabb ilyen nyom a burkolatoknál jelentkezik egy vagy több mozgó csempe képében. Hasonló ez ahhoz, amit ilyenkor az utakon tapasztalunk kisebb-nagyobb kátyúk képében. És a Közútkezelőhöz hasonlóan nekünk sem érdemes halogatni a hiba kijavítását, mert csak még több problémára számíthatunk.

shutterstock_282030389.jpg

Tovább

Hogyan találd meg az álomlakást?

Akkor sem lehetett könnyű otthont találni, amikor az embernek újságokat kellett böngésznie és most sem az, amikor akár a feladás pillanatában is kaphatunk értesítést egy új hirdetésről a telefonunkra. Olyan időszakban is rengeteg a nehézség, amikor pang a piac és most is, amikor pörög.

shutterstock_530972692.jpg

Tovább

Menő a konyha! De milyen konyha a menő?

A konyha lenne az új nappali? Merül fel a kérdés abban, aki mostanában belelapoz/scrolloz lakberendezési magazinokba. Olyan dizájnosak lettek a konyhák, hogy az ember a legszívesebben bevinné az íróasztalát (sőt, akár az ágyát is), és ki sem mozdulna. Azt tanácsoljuk, hogy ezt senki ne tegye, mert a hűtő közelsége rossz hatással van a testzsír százalékra és így az egészségre. Helyette nézzük meg az okokat, és hogy milyen most egy menő konyha – a burkolatra koncentrálva.

shutterstock_1049160182.jpg

Tovább

Új, felújított, vagy felújítandó? A lakáskeresés első dilemmái

Aki lakásvásárlás előtt áll, az első eldöntendő kérdése, hogy újat, felújítottat vagy felújítandót vegyen. A kérdés első ránézésre csak a pénzről szól, pedig ennyire nem egyszerű a helyzet. Vegyünk sorra, pár szempontot, ami segíthet a döntésben, illetve írok saját tapasztalataimról is.

 shutterstock_1035155815.jpg

Tovább