Otthonfelújítás

A menő fürdőszoba nyomában

2018. június 12. - Kontent

Személyes véleményem, hogy egy fürdőszoba felújítása esetén nem feltétlenül kell a legújabb trendeket követni. Legalábbis nekem nem célom ez, fontosabb, hogy jópár év múlva is otthonos legyen a lakás e tök fontos helyisége, miközben persze az sem, baj, hogyha azt üzeni a vendégünknek, aki betér ide, hogy nem teljesen rossz az ízlésünk. Persze, ahogy elkezdtem szanitereket, burkolatokat és kiegészítőket keresni, lett egy benyomásom arról, hogy mik a trendek, ezek közül válogattam.

shutterstock_455396629.jpg

Ahogy a slow life jegyében a konyha is fontosabb eleme lett a lakásnak, úgy a fűrdőszoba jelentősége is nőtt a lakáson belül. Nem feltétlelenül fogunk a vécén megvilágosodni, de azzal mindenki egyetérthet, hogy, ha már van egy helyiség, ahol jellemzően egyedül vagyunk, akkor az tényleg legyen alkalmas a kikapcsolódásra.

Ha a pénz nem feltétlenül számít, akkor például úgy, hogy kínáljon wellness és spa élményt – design és technológia szempontból egyaránt.

A beépített hangulatvilágítástól a komolyabb zenelejátszón át az esőztető zuhanyfejig és a gyógyfürdő jellegű mozaikburkolatokig mindent megkapunk ehhez.

A stílushoz passzolnak a természetes fa, pl. bambusz burkolatok – utóbbi előnye, hogy bírja a párás, vizes környezetet, és még trendi is.

A márvány és a cementlap burkolat is passzol ebbe a trendbe, vagy az olyan, természetes anyagú szaniterek, mint a kő mosdótálak.

A burkolatok mintájának divatjából már az is tanulhat, aki nem tud wellnessközpontot nyitni otthon. Két vonalat látok ebben, a teljesen minta nélküli, egyszínű csempék mellet a padlóra egészen feltűnő, vad mintákban pompázó burkolatot is lehet választani. Előbbiek inkább a falra valók, például a lassan örök divatnak tekinthető metro csempe formájában. De a merészebbek a csillogó, fényes, üveg- vagy akár fémhatású csempék közül is bátran válogathatnak. 

shutterstock_276092141.jpg

Ahogy a cement (vagy ha tetszik beton) ihletettségű lapokkal sem nyúl mellé, aki követni szeretné a trendeket.

Nagyon jól néznek ki a 3D-s csempék is, például személyes kedvenceim az origami mintájú (mármint térbeli mintájú) burkolatok, amiket több verzióban is elérhetünk, ha elég mélyen nyúlunk a pénztárcánkba. És úgy tűnik, hogy divatos az apró minta, a mozaik vagy mozaik hatású burkolatokból is válogathatunk kedvünkre, akár egészen vad színekben is.

Nemzetközi trend kisokos avagy mi a menő?

  • Cementhatású lapok
  • Fahatású lapok
  • Minimál design
  • 3D lapok (ehhez nem is kell igazán mélyen a pénztárcába kell nyúlni 
  • Régi cementhatású lapok mintái
  • Csempéknél kisebb-nagyobb mozaik mintás dekorok: egyszerűbbektől a 3D mintásig
  • Mediterrán mintás és koptatott, kőmosott design

Fotók és burkolatok via Zalakerámia

A padlóra rengeteg mintás cementlap közül választhatunk, a fekete-fehér színűekkel nem lehet mellé lőni, a bátrabbaknak pedig mindenféle, egész feltűnő színkombináció is elérhető. Az élethű fa minta is megy a hidegburkolatok között, meleg hatást lehet elérni, ha hajópadló vagy épp parketta mintában rakjuk le ezeket.

A szabadon álló kád továbbra is menőnek számít, de ez is olyan megoldás, ami igazán akkor néz ki jól, ha elég nagy a fürdőszobánk. A zuhanykabint viszont bátran lehet kisebb helyiségben is ajtó nélkül építeni a designmagazinok szerint – csak győzzünk felmosni magunk után. A falra szerelt, „lebegő” bútorok azonban valódi, hétköznapi praktikumot is kínálnak – könnyű alattuk takarítani.

shutterstock_160296527.jpg

A kiegészítő között sok a réz és fekete színű - de az ipari hatás a világításban, a csaptelepekben is visszaköszön. Vagy épp abban, hogy osztott fém keretes zuhanyfalak és ajtók is kaphatók, amik egy loft hangulatát hozzák bármilyen fürdőbe.

Összefoglalva: nekem úgy tűnik, hogy akár a wellness, a minimalista, vagy épp a mediterrán hatás áll valakihez közel, rengeteg alapanyagot és kiegészítőt talál, és össze tud pattintani egy menő fürdőt.

A bejegyzés trackback címe:

https://otthonfelujitas.blog.hu/api/trackback/id/tr3314010650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása